štvrtok, novembra 30, 2006

China

would you shoot me too? www.china would you shoot me.org
Ako to vlastne bolo u nas ? Ked sa v hlbokom socializme zdrhalo za kopecky na zapad, tiez mali akcie nasich hrdinskych pohranicnikov takyto ohlas?

Zobranie

v McLo... Na prvy pohlad to vyzera dost hrozne, ale po case sa zisti, ze je ich tu iba asi sedem a su to profesionali. Dobre vedia od koho kedy co dostali, druhykrat nepytaju zufalo, ale len zdialky. Deti si poziciavaju navzajom. Vzdy dodrziavaju tyzdenny odstup od posledneho baksisa, po tyzdni zase prejdu na pytanie zblizka. Bezna davka daru - 5 rupii. A momo porcia - velka ako ranajky stoji len desat rupii, ale ktovie ale ako byvaju a kde... Kazdopadne - po case to nevyzera az tak strasne zufalo, no ale ani na druhy pohlad to nezanecha lahostajnost.

Cez

prestavku v miestnej Bhagsu skole... Musim zistit, aky je rozdiel medzi zelenym a cervenym kvietkom pri serpe :)

Ranne

utekanie do skoly, obcas doslova ozlomkrky - po schodoch :)
Hlavne neprist neskoro do skoly, lebo miestna ucitelka je riadna striga - ked som ju parkrat videl ako sa na terase skoly povysenecky prechadza pomedzi ziacikov, s palicou a ultraprisnym vyrazom v tvari, tak mi nebolo vsetko jedno ...

streda, novembra 29, 2006

Ako

Buddha Sakyamuni, tu vo veku 31 rokov.

Na inej

terase, tej v Siva Cafe nad vodopadom, pokracuje aj dnes poobede k veceru hudobne stretnutie, a oproti vcerajsku trosku experimantalnejsie. Tomasov pokus (neuspesny) o infrazvuk :)

Hej

ocko, myslim ze ti uz stacilo fajcenia - a pod mi uz pomoct...

... a tak ocko dobafkal cilum a siel pomoct umyt syna...

videne od ranajok na terase domceka View Cafe kde byvam.

utorok, novembra 28, 2006

A budhisti

z tibetu to pozoruju velmi farebne...

Je to

proste tak. Indi tuzia po mecha
nickych hrackach zapadnych, a zapadni ludia tuzia po poznani osvieteni alebo aspon po cistote duse...

Ulovil

som ho! Holica poulicneho, ako som sluboval. Ani to nebolo namahave :) A tiez tibetsku masaz priamo na mieste kupacom...

pondelok, novembra 27, 2006

Vyhlad

z izby dnes rano. Umyvanie riadu, tak ako sa patri. Ziaden ultrasilny sterilny Mr. Svalovec na obale, ale ... proste pohoda :)

nedeľa, novembra 26, 2006

Vecerne

kuzlo v podani dvojice Surya a Siva... Polhodina carovania farebneho, musim sa este vela ucit, ako stlacat spust, lebo obrazky v sebe nemaju ani stvrtinu toho, co som naozaj videl...

Vtaky

hudobniky (alebo vtaci hudobnici?) - akokolvek, toto je najme vysledok toho, ako poctivo sa snazim neby hudobny luuzer, trenujem na dierkovanej bambusovej rurke tak usilovne, ze vecer vsade vidim noty. A zasluzena odmena pre notove vrabce... A ze ako sa ma moja premena z hudobneho luuzra na nieco ine? No, preco asi splham trenovat vysoko na kopec, medzi vietor a modlitebne zastavky, kde nikoho sirokodaleko niet ? :))

A hned

vedla, na susednom pahorku, maju chram hinduisti, strazeny strazcom stvornohym, a tiez aj takmer dopravnou znackou ... a vo vnutri - no, nevyznam sa :) poznam len tancujuceho Sivu, ci uz tunajsieho (vlavo dole v rohu), alebo jeho zvolensky malovany naprotivok

Nad Bhagsu

je kopec a na nom milion zastaviek, ako inak - modlitebnych. Powerful Sri Kalachakra Tantra - for peace in the world a tiez - Green Tara ... a ini a ini :)

štvrtok, novembra 23, 2006

Protestom

zije Mc Lo uz dva dni, protestuje sa proti navsteve prezidenta Ciny v Indii. Skoda len, ze taketo akcie a aj ine - tie za samostatnost okupovaneho Tibetu - nemaju sancu uspiet. Svet - a vlada Ciny nevynimajuc - sa riadia podla niecoho uplne ineho nez je moralka a sucit. Riadi sa podla niecoho velmi jednoducheho - co je vyhodnejsie, to je, co je silnejsie, to je, co prinesie viac zisku, to je. Uplna neziva termodynamika - system je system a je jedno, ci ho tvoria ludia, alebo nieco ine. Ale napriek vsetkemu - ako povedal miestny dalajlama - Never give up!

pondelok, novembra 20, 2006

Mnisi

na smykacke
alebo klzka cesta dolu roklinou hopkanie po skalach -
hej hou, v rade za sebou,
uz budhisti jdou :)

nedeľa, novembra 19, 2006

Sedia

Indi pri ohnicku
hreju sa hreju sa
pozeraju medzi ... hmm ...
smeju sa smeju sa

(na motivy slovenskej ludovej)
:)

Vystupenie

tanec tradicny tibetsky a spev - proste krasny folklor ktory treba zachovat. A atmosfera na vystupeni uzasna, taka ze ked vypadne elektrika, tak divaci pohladaju baterky a show goes on a ked elektrika nabehne, tak na javisku kde sa vzal tu sa vzal pod plastikom prikuzlenej tmy sa zjavil pes carodejnik.

Jo, tie tiene obrazkove zmiznu po zasahu vo fotosope...
... a skutocne tiene nad Tibetom, hm, po zasahu sa uvidi koho ...

Free Tibet

activist
...





Active & free of teeth

piatok, novembra 17, 2006

Aj do Mc Lo

prichadza pomaly jesen... Ona sa ale podoba na horuce babie leto take, ze aj telocvik v kupacej rokline je stale v znameni trenirok (alebo slipov?)

Voda

je vzacna ...

Je nemozne

odfotit skupinku indickych turistiek nenapadne - vzdy si ma vsimnu a namiesto momentky je to Hello Sir :)

Hodina

pravdy udrela, detske dusicky sa trasu, pisomka vcerajsia sa hodnoti, osudy dalsieho zivota sa rozhoduju...

Aj miestni

chlapi obcas pracuju podla zauzivanych predstav o povodnej delbe prace. A po praci oddychuju, beedees chutia... A aby som im nekrivdil, toto slecny miestne naozaj nikdy nerobia...
Este mam zalusk na obrazok holica pracujuceho v igelitovom siatriku meter krat meter na kraji cesty, no typek sa nechce fotit, vlastne chce, ale pyta 50 rupii... Teleobjektiv je ale vec fajna, si myslim :)