štvrtok, novembra 16, 2006

Neprestava

ma prekvapovat miestna delba prace... Ked v nasich koncinach rodinka zaveli a mila dcera jedina domaca pracovna sila navlecie cez vikend stare monterky po otcovi, navrch da kockovanu koselu a hra sa na igracka pomahajuc pri oprave rodicovskeho domu - to je bezne, ved pracuje vlastne na svojom. Alebo ked sestra pomaha sestre, chyti do ruky skrabku a skrabe drevo na domcek deduska vecernicka ... tiez pohoda - ved je to dobrovolne cize zadarmo.
Ale dat sa najat za mzdu ako stavebna robotnicka? A v sari pestrofarebnom makat od rana do vecera ? Zo suchej kopy piesku a cementu robit mokru kopu piesku a cementu, ci uz s miesackou alebo bez nej, alebo ako husky zoradene v zastupe nosit strk na hlave ... alebo tazke kamene ... Jooj, brada mi klesala ked som pozoroval :)
Mili nasi mohutni chlapi robotnici, mate sa co ucit, tieto krehke zienky naozaj nestali oprete o lopatu pol dna, oni skutocne pracovali. A taknejak s lahkostou - ako tanec bolo ich nosenie nakladu, pod ktorym by jeden cakal, ze sa budu prehybat...
A ziadne pivo, nie to este sestkrat denne.

Žiadne komentáre: