sobota, októbra 27, 2007

Medzi

Ciernym Kamenom a Ploskou, v sivom necase, ked stromy su uz davno hole, vidat rozne bytosti... ked zvedave vylezu z machu...

11 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

to trzecie od gory jest super

adushka povedal(a)...

Tak toto uz je na mna moc psycho :) ale tak snad sa vylet podaril..

Tomáš povedal(a)...

... vylet horsky sa podaril ...
...
a psycho to teda je ... ako svet ... v ktorom uz naozaj neviem comu a komu sa da verit, a ci vobec sa da komu verit a ci ma v takom svete zmysel o cokolvek usilovat - po udalostiach leta a hindickeho vyletu ...

adushka povedal(a)...

:)

A ano, psycho je obcas uplne vsetko, ale samozrejme zalezi aj na uhle nasho pohladu. Keby sa uz nikomu nedalo verit, tak by bolo s nami velmi zle, a to iste je s tym usilovanim. A vsetko toto nas posuva niekam dalej, tak sa na to treba divat..

Inak uz mi bolo dneska vysvetlene, ze ako vlastne tieto tvoje fotky vznikaju, tak vuaau :)

Tomáš povedal(a)...

Nooo, zas az tak ze - vobec nikomu sa neda - som to nemyslel. Napriklad verim SHMU ked povedia, ze bude prsat. A zaroven ma nerozhodi, ked o par dni je na oblohe vsetko naopak.
...
Zato v podstatnych veciach je to tak - po poslednej nadielke uz naozaj neviem ci cierna je cierna a biela je biela a nie naopak. Najme ked ma o tom niekto presviedca. Najme ked ma o tom presviedca najblizsi clovek.
...
A ci to znamena, ze uz je so mnou zle? No, to neviem, ale musi mi to byt jedno - kedze s tym nic uz nenarobim.
Ono je sice pravda, ze kadejake otrasy cloveka zvyknu posunut dalej, ale aj tam su hranice - ked napinas strunu aby lepsie hrala, tiez na nu musis davat pozor.
A toto nie je ziaden lament:) mna len nebavi hrat silneho, co ustal aj tento posledny drzkopad, tvariac sa ze ma to este moze niekam posunut.
Predosle posunuli, aj ked spociatku tak nevyzerali, ale tento len a len vzal. Silu na cokolvek.
No, ved nakoniec, nie je ziadna hanba, ked niekto konecne stretne nieco silnejsie nez je on sam.
A tvarou v tvar finalnemu poznaniu vlastnej zbytocnosti a tak neskutocne lahkej nahraditelnosti - sa rozpusti aj snaha o akekolvek dalsie sebaposuvanie. Zmysel tej snahy. Niet pre koho. Ked niet ani komu verit.
Vpodstate na prijatie tohto poznania (vlastnej zbytocnosti) bolo treba dost vela sil. Spotreboval sa ich zvysok. A tak som to prijal, s pokorou. Nech. A asi to tak ma byt. Ked mi to svet dal najavo uz tolkokrat, nech si to konecne vsimnem.
...
Jo, fotky vznikaju bez fotosopu :) len sa potom nestiham divit, ze ten zoomovaci objektiv sa tak rad zasekava :) No nech, ved uz ma svoje roky.

adushka povedal(a)...

Sa mi paci, ze vsetky tie pocity, ktore po tom drzkopade mas, dokazes tak popisat. To len tak na okraj.

A k tomu pocitu vlastnej zbytocnosti: chvilku mozno v tebe naozaj bude, a nebude chciet odist a bude sa drat stale na povrch. Ale mozno prave tym zmerienim sa s tym poznanim a neriesenim toho nadalej, ten pocit nejako zmizne a najde sa dovod, pre ktory uz pocit vlastnej zbytocnosti mat nebudes. (no, asi trosku zamotane napisane, nie som filozof, ale snad si pochopil, co som tym chcela :))

A este k fotkam - fakt obdiv, ale veru chudak objektiv. A to, co na nich je v reali, by som z nich naozaj nezistila, esteze mi to mal kto vysvetlit :)

Tomáš povedal(a)...

Pochopil, pochopil, neboj.
...
Lenze zaroven viem rozlisit chvilkovy po-rozchodovy pocit zbytocnosti (ktory byva vzdy s pocitom ze taky byt nechcem a usilim to zmenit, s presvedcenim ze "to tak nie je naozaj, ona sa mylila a ja svetu ukazem ze som lepsi" :) a dlhodobu realitu - naozajstnu zbytocnost, lahku nahraditelnost v ktorejkolvek dennej a nocnej hodine. Spoznanu pravdu, konecne.
...
Keby to nezavanalo bajkou o kyslom hrozne, tak by som aj napisal, ze vpodstate mozem byt stastny, ze konecne poznam o sebe realitu.
...
No, stastny byt nemozem, lebo mi stale chyba, a aj ked casom prestane, tak tiez nemozem byt - clovek sam nemoze byt stastny, ale mozem byt aspon rad, ze sa uz nemozem pokusat kohokolvek (nevedome a v dobrej viere) presviedcat o tom, ze som "lepsi" nez v skutocnosti.
A to na mne musi byt vidiet teda poriadne, ze co v skutocnosti som, ked ta posledna to rozhodla uz po par dnoch a bol hned odkop do dialky a utek na striedacku.
A ina, ak by mala slabsiu povahu, tak by sa mozno trapila, nevedela by ma poslat do certa - a to tiez nikomu nemusim sposobovat.
...
Kazdopadne, je lepsie spoznat o sebe nestastnu pravdu nez zit v nevedomosti, hoci aj vatovo makkej.
...
A ak by som chcel srsat trapnym vtipom, tak by som napisal, ze kto nic nerobi nic nepokazi - a tak ze aspon takto uz napriklad nic nedorvem snahou o nieco nerealne, ani nechtiac, a nikto ma nebude musiet zas posielat prec.
...
Ale kedze zaroven som pisal, ze neviem comu a komu verit, tak by som mohol pochybovat, ci je aj toto cele pravda. To by som mohol vtedy, keby ma niekto (a najme najblizsi clovek) slovami presviedcal, ze to tak nie je.
Lenze realita, nie niecie slova, potvrdzuje, ze to pravda je.
...
A mozem si o tej pravde akurat tak povedat ze - no a co. Nech. Neriesit. Netajit pred sebou. A ani nerozpustat do stratena.
...
Aaaa ... dokelu, aka dlha kopa slov:)

Anonymný povedal(a)...

sisjak:
ja len ze dik za pekny fotkovy a hudobny zazitok:-)V sobotu som prisla z Kamienky a vecer som pozrela tvoje CD,fakt krasne,clovek je hned na chvilu inde,v krajine kde zastal cas,kede sa ludia este vedia tesit zo skutocnych malickosti.Pekne rozpravenie o ceste-to rozpravanie je ako cesta sama-a nie kazda cesta ma svoj koniec...

Tomáš povedal(a)...

Fuha, ze v sobotu na Kamennej - sme videli z Fatry v com bol Chopok zabaleny. V plesni ze sa az do obyvacky tisla.
Teda, videli sme to len najprv, potom tam uz neslo ani dovidiet :)

...

Dak :) ze sa ti paci vylet obrazkovy ... a nerozbolela ta hlava z prvej styridsatminutovej mantry jantry tantry tatry fatry ?

Om
Himachala mahavamsha pavanayai
namo namaha :)
Om
Shankarardhanga saundarya sharirayai
namo namaha :)
Om
Lasanmarataka svaccha vigrahayai
namo namaha :)
... atakdalej, dalej to uz fakt neviem vylustit :)

Vola sa to
Shri Lalitha Ashhtottara Shata Namavali ... som vygooglil ... ale nikde neviem vygooglit text a toboz nie preklad ... Ale nech.

Teda, este viem, ze je to 108 mien pre Lalita Devi - zato sa furt opakuje - to Om ... namo namaha, ale to je asi tak vsetko co viem :)

Dolezite je : Enjoy & have a nice trip :)

NiecoNiekde povedal(a)...

ze preco som zamrzla v zdielani mojho lajfu na verejnosti? very easy, slohli mi fotak v auguste a uz velmi nie je ako zdielat...teraz cakam kym sa kupi nieco provizorne...alebo si obcas nejaky fotak poziciam. alebo to vyriesi provizornejsie este mobilny telefon...ale inak sa caka na novy fotak a znovuzrodenie, snif...
ale su nejake nove fota z zurichu, len zopar ale predsa... :-)

Tomáš povedal(a)...

Fiha, nepotesi... Mne sa ten moj rozpadava - dve nastavovacie kolieska sa odporucali: +-exp a P-ASM. A tak ho nastavim na uplnu automatiku (musim niecim ostrym zatlacit na cosi vnutri poloodpadnuteho pasm kolieska, potom sa s nim da otocit) a ak este pojdem do Kalgy, tak sa Dimpal s Deviani potesia, budu mat veeeeelky fotak, uz ako keby ich, taky bol oblubeny.
Okrem tych dvoch koliesok je totiz uplne v poriadku, foti v pohode. Len najprv musim kupit sony alfa700...
...
Jojo, pozeral som, vcera, ze cosi pribudlo na kyblogu :) len som nepochopil, ze co a preco je zurquellovany Bondy ?
...
Ozaj, s projektom a-la ifil.ch je zatial ticho po plesine, ja ju do nicoho nukat nebudem a ani nic pripominat, tak zatial sa nic nedeje, sa uvidi ci a co potom.